ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Βλεφαροπλαστική

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

kentriki

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα των βλεφάρων χαλαρώνει, οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι και το λίπος που υπάρχει στα βλέφαρα προέχει δημιουργώντας "σακούλες" τόσο στα πάνω όσο και στα κάτω βλέφαρα.

Πριν το χειρουργείο, ο χειρουργός σχεδιάζει τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι τομές ώστε αυτές να γίνουν εντός φυσιολογικών ρυτίδων του πάνω και κάτω βλεφάρου.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το προέχον λίπος και το περίσσιο δέρμα και μύες αφαιρούνται. Μετά το χειρουργείο εξαφανίζονται οι σακούλες που προϋπήρχαν στο πάνω και κάτω βλέφαρο και η περιοχή των οφθαλμών αποκτά μια πιο νεανική εμφάνιση.

Βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες:

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί την επέμβαση εκείνη κατά την οποία αφαιρείται δέρμα, μυϊκός ιστός και λίπος ανάλογα με την περίσσεια αυτών σε κάθε βλέφαρο.

Στοχεύει στο να δώσει μια πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση στα μάτια αμβλύνοντας τις ρυτίδες γύρω από αυτά και βελτιώνοντας την περιφερική όραση.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και ήπια μέθη, είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί παραμονή σε νοσοκομείο.

Πότε ενδείκνυται η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται όταν λόγω της ηλικίας υπάρχει χαλάρωση του δέρματος των άνω βλεφάρων και «κρέμασμα» αυτού που μπορεί να κρύβει και το μάτι. Επίσης όταν υπάρχει πτώση λόγω ατροφίας του μυός που σηκώνει το βλέφαρο.

Στα κάτω βλέφαρα η βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται όταν υπάρχουν «σακούλες» και περίσσεια δέρματος. Επίσης όταν το βλέφαρο έχει παθολογική θέση προς τα μέσα (εντρόπιο) και οι βλεφαρίδες βλάπτουν το μάτι (τριχίαση) ή όταν το βλέφαρο γυρνά προς τα έξω (εκτρόπιο) και το μάτι δακρύζει.

BΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ:

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ : ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι κυρίως η γρήγορη επούλωση του τραύματος και η άμεση επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του ασχολίες.

Με τις ραδιοσυχνότητες αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα, ο μυϊκός ιστός και το λίπος με ταυτόχρονη αιμόσταση.

Συνεπώς, έχουμε καλύτερη ορατότητα χειρουργικού πεδίου και για τον ασθενή λιγότερες εκχυμώσεις και αιματώματα.

Ταυτόχρονα, έχουμε λιγότερο τραυματισμό στους γύρω ιστούς, δεν προκαλείται βλάβη στα εν τω βάθει στρώματα και δεν καίγονται οι υγιείς ιστοί.

Χρησιμοποιείται αναισθησία;

Ναι, τοπική αναισθησία υπό μέθη είναι επαρκής για τους περισσότερους ασθενείς ειδικά όταν η πλαστική περιορίζεται στα άνω βλέφαρα. Σε περιπτώσεις που η πλαστική είναι εκτεταμένη σε όλα τα βλέφαρα και φυσικά αν το επιθυμεί ο ασθενής μπορεί να επιλεγεί και η γενική αναισθησία.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ;;

Κρέμες, φαρμακευτικά σκευάσματα και μηχανήματα αισθητικής δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση, είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ;

Ο εξειδικευμένος στην χειρουργική βλεφάρων  Οφθαλμίατρος όπως ο κος Ντούζγος, είναι ο απόλυτα εξειδικευμένος ιατρός για να πραγματοποιήσει μια προσαρμοσμένη στα μέτρα σας βλεφαροπλαστική Μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το βλέμμα σας και να αποκαταστήσετε τη νεανική όψη των ματιών σας.

Η βλεφαροπλαστική είναι η πιο συχνά πραγματοποιούμενη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Η επιλογή του κατάλληλα εκπαιδευμένου γιατρού είναι καθοριστικής σημασίας στο τελικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό επιπλοκών από το χειρουργείο αυτό, όταν εκτελείται από μη εξειδικευμένους γιατρούς είναι υψηλό.

ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του χειρουργού.

Μετα τη βλεφαροπλαστική

είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί:

  • Οίδημα (πρήξιμο) και εκχυμώσεις (μελανιές) βλεφάρων. Υποχωρούν σε 2 με 3 εβδομάδες
  • Ήπιος πόνος που υποχωρεί με απλά αναλγητικά.
  • Αίσθημα ξένου σώματος στα μάτια.
  • Ατελές κλείσιμο των βλεφάρων που υποχωρεί μετά την πρώτη βδομάδα.
  • Η όραση δεν επηρεάζεται ποτέ. Η επέμβαση δεν αφορά τα ίδια τα μάτια.

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να καλέσετε στο 22310.22200, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα μας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επικύρωση του ραντεβού.
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Επικοινωνηστε μαζι μας

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα των ματιών σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Σχετικά με το Γιατρό

Ο Θανάσης Ντούζγος είναι ιδιώτης Χειρουργός Οφθαλμίατρος που εξειδικεύεται στην πλαστική των βλεφάρων, την αισθητική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα...