ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

LASER ΜΥΩΠΙΑΣ - ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ - ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ

Laser

Μυωπίας, Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού και Πρεσβυωπίας

eye laser

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία των λέιζερ στην Οφθαλμολογία έφερε μια πραγματική επανάσταση και μας επέτρεψε να βοηθήσουμε τον ασθενή να απαλλαγεί από τα ενοχλητικά γυαλιά του.

Στην αρχή η μυωπία και αργότερα ο αστιγματισμός η υπερμετρωπία, αλλά και πιο πρόσφατα η πρεσβυωπία, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και με ασφάλεια με τη χρήση των λέιζερ.

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι κυρίως δύο:

Επιφανειακή εφαρμογή

PRK και η νεότερη εξέλιξή της η Trans-PRK

Είναι η τεχνική με τη μεγαλύτερη ιστορία, η οποία όμως επανέρχεται δυναμικά στις μέρες μας. Προηγείται η αφαίρεση της επιφανειακής στιβάδας του κερατοειδούς και έπειτα το λέιζερ δρα απευθείας στρώμα. Στο τέλος της επέμβασης εφαρμόζεται ένας θεραπευτικός φακός επαφής.

Η αφαίρεση του επιθηλίου στη νεότερη παραλλαγή της την Trans-PRK γίνεται και αυτή με λέιζερ. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι επιφανειακές σμιλεύσεις όπως η PRK, είναι ότι μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και σε κερατοειδείς που είναι ακατάλληλοι για την επέμβαση LASIK.

Τα καινούργια λέιζερ μας επιτρέπουν να διορθώσουμε μεγάλες μυωπίες με ασφάλεια.

 

 

Τεχνική LASIK με τη χρήση του femtosecond Laser (Femto-LASIK)

Η τεχνική LASIK (LAser in SΙtu Kerarosmileusis) είναι η πλέον διαδεδομένη τεχνική χειρουργικής διόρθωσης της μυωπίας και των άλλων διαθλαστικών ανωμαλιών σήμερα με χιλιάδες επεμβάσεις να πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα.

Το πρώτο βήμα είναι ο διαχωρισμός του ανώτερου στρώματος του έτσι ώστε το λέιζερ να εφαρμοσθεί σε βαθύτερο σημείο του κερατοειδή. Το δεύτερο βήμα είναι η σμίλευση του κερατοειδή, για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού.

Τέλος το κομμάτι του κερατοειδή (Flap) που έχει υποστεί το διαχωρισμό ξαναέρχεται στην αρχική του θέση, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ματιού να είναι σχεδόν άθικτη.

Yag Laser Ιριδοτομή

Με τη νέα τεχνολογία Femtosecond Laser, η δημιουργία του κρημνού αυτού γίνεται και αυτή με λέιζερ. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται μικροσκοπικοί, αστραπιαίοι παλμοί λέιζερ οι οποίοι δημιουργούν ένα διαχωρισμό στον κερατοειδή. Κάθε παλμός του φωτός διαμορφώνει μια μικροσκοπική κοιλότητα (φυσαλίδα) σε ένα συγκεκριμένο βάθος και θέση.

Περιλαμβανομένου και του χρόνου προετοιμασίας, η όλη επέμβαση LASIK διαρκεί περίπου 15 λεπτά και για τους δύο οφθαλμούς.

Στο συνεργαζόμενο διαθλαστικό κέντρο στην Αθήνα χρησιμοποιείται  ενιαία πλατφόρμα, η οποία ενσωματώνει και τα 2 λέιζερ που εφαρμόζονται διαδοχικά, χωρίς ο ασθενής να χρειαστεί να αλλάξει θέση.

Διόρθωση Πρεσβυωπίας

Η εξέλιξη των λέιζερ τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπει να κάνουμε και κάτι το οποίο μέχρι πρόσφατα θεωρούταν αδύνατο.

Την ταυτόχρονη διόρθωση και της κοντινής όρασης σε ανθρώπους άνω των 40 με 45 ετών, δηλαδή τη διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Έτσι βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής επιτυγχάνοντας νεανική κοντινή όραση, χωρίς την ενοχλητική χρήση των γυαλιών για κοντά.

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να καλέσετε στο 22310.22200, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα μας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επικύρωση του ραντεβού.
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Επικοινωνηστε μαζι μας

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα των ματιών σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Σχετικά με το Γιατρό

Ο Θανάσης Ντούζγος είναι ιδιώτης Χειρουργός Οφθαλμίατρος που εξειδικεύεται στην πλαστική των βλεφάρων, την αισθητική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα...