Εξοπλισμός

Ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία

Τι είναι η

Ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία ;

Ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία

Η ψηφιακή φλουοραγγειογραφία είναι μια απεικονιστική οφθαλμολογική εξέταση για τη μελέτη του οπισθίου τμήματος του οφθαλμού (βυθός).

Πραγματοποιείται στο ιατρείο με έγχυση μιας σκιαγραφικής ουσίας στη φλέβα και στη συνέχεια τη λήψη διαδοχικών φωτογραφιών που απεικονίζουν την κυκλοφορία του αίματος στον αμφιβληστροειδή.

Η ουσία αυτή μετά από κατάλληλη φωτεινή διέγερση φθορίζει (φωσφορίζει όπως θα λέγαμε απλά) και ο φθορισμός αυτός καταγράφεται από ειδικό σύστημα απεικόνισης.

Που χρησιμοποιείται ;

Η ψηφιακή φλουοραγγειογραφία χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και παρακολούθηση μιας πληθώρας αγγειακών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς και του χοριοειδούς. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η υγρά μορφή της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και οι αγγειακές αποφράξεις του αμφιβληστροειδούς.

Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται με άνεση και ασφάλεια στο ιατρείο από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με τη βοήθεια ψηφιακού αγγειογράφου τελευταίας τεχνολογίας της Canon. Μετά την ενστάλαξη κολλυρίων που προκαλούν διαστολή της κόρης του οφθαλμού, χορηγείται η σκιαγραφική ουσία σε μια περιφερική φλέβα.

Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, το σκιαγραφικό φτάνει στα αγγεία του οφθαλμού και γίνεται η λήψη μιας σειράς φωτογραφιών από τον ιατρό με τη χρήση ειδικού αγγειογραφικού μηχανήματος. Η όλη διαδικασία διαρκεί από πέντε μέχρι δέκα λεπτά.

Μετά την εξέταση η όραση θα είναι θολή για αρκετή ώρα λόγω των κολλυρίων που χορηγήθηκαν.

Το χρώμα του δέρματος και των ούρων θα είναι έντονα κίτρινο για ένα με δύο εικοσιτετράωρα, όσο διαρκεί η αποβολή του φαρμάκου από τον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω σύγχρονων τεχνικών ψηφιακής απεικόνισης και εκτύπωσης.

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να καλέσετε στο 22310.22200, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα μας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επικύρωση του ραντεβού.
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Επικοινωνηστε μαζι μας

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα των ματιών σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας
Κάντε ΚΛΙΚ εδώ

Σχετικά με το Γιατρό

Ο Θανάσης Ντούζγος είναι ιδιώτης Χειρουργός Οφθαλμίατρος που εξειδικεύεται στην πλαστική των βλεφάρων, την αισθητική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα...