2231022200

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα των βλεφάρων χαλαρώνει, οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι και το λίπος που υπάρχει στα βλέφαρα προέχει δημιουργώντας "σακούλες" τόσο στα πάνω όσο και στα κάτω βλέφαρα.Πριν το χειρουργείο, ο χειρουργός σχεδιάζει τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι τομές ώστε αυτές να γίνουν εντός φυσιολογικών ρυτίδων του πάνω και κάτω βλεφάρου.Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το προέχον λίπος και το περίσσιο δέρμα και μύες αφαιρούνται. Μετά το χειρουργείο εξαφανίζονται οι σακούλες που προϋπήρχαν στο πάνω και κάτω βλέφαρο και η περιοχή των οφθαλμών αποκτά μια πιο νεανική εμφάνιση.
 

 

Βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί την επέμβαση εκείνη κατά την οποία αφαιρείται δέρμα, μυϊκός ιστός και λίπος ανάλογα με την περίσσεια αυτών σε κάθε βλέφαρο. Χρησιμοποιούνται ποικίλες τεχνικές και η τελική επιλογή εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενή και τη γνώμη του εξειδικευμένου ιατρού. Στοχεύει στο να δώσει μια πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση στα μάτια αμβλύνοντας τις ρυτίδες γύρω από αυτά και βελτιώνοντας την περιφερική όραση. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί παραμονή σε νοσοκομείο.

 

Πότε ενδείκνυται η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται όταν λόγω της ηλικίας υπάρχει χαλάρωση του δέρματος των άνω βλεφάρων και «κρέμασμα» αυτού που μπορεί να κρύβει και το μάτι. Επίσης όταν υπάρχει πτώση λόγω ατροφίας του μυός που σηκώνει το βλέφαρο.

Στα κάτω βλέφαρα η βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται όταν υπάρχουν «σακούλες» και περίσσεια δέρματος. Επίσης όταν το βλέφαρο έχει παθολογική θέση προς τα μέσα (εντρόπιο) και οι βλεφαρίδες βλάπτουν το μάτι (τριχίαση) ή όταν το βλέφαρο γυρνά προς τα έξω (εκτρόπιο) και το μάτι δακρύζει. Bλεφαροπλαστική Πριν και Μετά

Πλεονεκτεί η προτεινόμενη μέθοδος σε σχέση με το κλασικό νυστέρι;

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι κυρίως η γρήγορη επούλωση του τραύματος και η άμεση επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του ασχολίες. Με τις ραδιοσυχνότητες αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα, ο μυϊκός ιστός και το λίπος με ταυτόχρονη αιμόσταση. Συνεπώς, έχουμε καλύτερη ορατότητα χειρουργικού πεδίου και για τον ασθενή λιγότερες εκχυμώσεις και αιματώματα. Ταυτόχρονα, έχουμε λιγότερο τραυματισμό στους γύρω ιστούς, δεν προκαλείται βλάβη στα εν τω βάθει στρώματα και δεν καίγονται οι υγιείς ιστοί.

Αναιμακτη βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι

 

Χρησιμοποιείται αναισθησία;

Ναι, τοπική αναισθησία υπό μέθη είναι επαρκής για τους περισσότερους ασθενείς ειδικά όταν η πλαστική περιορίζεται στα άνω βλέφαρα. Σε περιπτώσεις που η πλαστική είναι εκτεταμένη σε όλα τα βλέφαρα και φυσικά αν το επιθυμεί ο ασθενής μπορεί να επιλεγεί και η γενική αναισθησία.

 

Μπορεί το πρόβλημα της χαλάρωσης των βλεφάρων να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο;

Κρέμες, φαρμακευτικά σκευάσματα και μηχανήματα αισθητικής δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση, είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης.

 

Πότε το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του χειρουργού.

 

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετα τη βλεφαροπλαστική είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί:

 • Οίδημα (πρήξιμο) βλεφάρων
 • Εκχυμώσεις (μελανιές) βλεφάρων
 • Ήπιος πόνος που υποχωρεί με απλά αναλγητικά
 • Αίσθημα ξένου σώματος στα μάτια
 • Ατελές κλείσιμο των βλεφάρων που υποχωρεί μετά την πρώτη βδομάδα.

Η όραση δεν επηρεάζεται ποτέ. Η επέμβαση δεν αφορά τα ίδια τα μάτια. Συνήθως χορηγείται η έξης μετεγχειρητική αγωγή:

 • 1.Tb Zinadol 500mg Αντιβίωση ευρέως φάσματος 2 φορές τη μέρα για 1 βδομάδα
 • 2. Coll Tobradex Τοπικός συνδυασμός αντιβίωσης και κορτιζόνης 3 φορές τη μέρα για 1 βδομάδα.
 • 3. Τεχνητά δάκρυα Ενυδατώνουν την περιοχή παρέχοντας ένα αίσθημα ανακούφισης από την τοπική δυσφορία. Χρήση κατά βούληση για μία εβδομάδα.

Γενικές οδηγίες

 • Οι εκχυμώσεις και το οίδημα περνούν σταδιακά σε διάστημα 10 με 15 ημερών.
 • Συνίσταται η χρήση πάγου τοπικά για 20 λεπτά 3 φορές τη μέρα για τις δύο πρώτες μέρες. Περιορίζει τα οιδήματα και τις μελανιές.
 • Συνίσταται αποφυγή της κολύμβησης για 7 μέρες. Λούσιμο με το κεφάλι προς τα πίσω όπως στο κομμωτήριο.
 • Αποφεύγετε τις εργασίες καθαριότητας του σπιτιού καθώς και την ενασχόληση με τον κήπο ή με αγροτικές εργασίες για το ίδιο χρονικό διάστημα.
 • Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά, μάσκαρα ή make up για 7 μέρες μετά την επέμβαση
 • Μην ακουμπάτε και μην τρίβετε τα μάτια σας.
 • Είναι πολύ σημαντικό να δοθεί γενικά προσοχή στην καθαριότητα και υγιεινή των ματιών σας κατά το άμεσο μετεγχειρητικό διάστημα.
 • Τα ράμματα και τα αυτοκόλλητα αφαιρούνται στις 7 με 10 μέρες.