2231022200

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θανάσης Ντούζγος είναι ιδιώτης Χειρουργός Οφθαλμίατρος που εξειδικεύεται στην πλαστική των βλεφάρων, την αισθητική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα, τη μικροχειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική με LASER. Έχει επίσης σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του οφθαλμικού κόγχου και στην οφθαλμολογική ογκολογία. Το ιατρείο του λειτουργεί στη Λαμία από το 2011.
 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Ο Θανάσης Ντούζγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Τον Οκτώβριο του 1995 ξεκινά τις σπουδές του, μετά από πανελλήνιες εξετάσεις, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποκτά το πτυχίο της Ιατρικής το Μάρτιο του 2002, μετά από εκπαίδευση στα μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία των Αθηνών. Τον ίδιο μήνα τού απονέμεται η άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Το 2004 και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ως δόκιμος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, υπηρετεί ως ιατρός της Οφθαλμολογικής Κλινικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Σ. Μανιάκη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έχει ενεργό ρόλο στην κάλυψη των Χειρουργικών και Οφθαλμολογικών Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Το 2005 ξεκινά την ειδίκευσή του στην οφθαλμολογία, στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αθηνών ¨Ο Άγιος Σάββας», υπό τη διεύθυνση του Δρ. Κων/νου Ρούγγα. Παρακολουθεί με ζήλο όλα τα τμήματα της κλινικής και πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων καταρράκτη, βλεφαροπλαστικής, χειρουργικής του κόγχου και ασκορινοστομίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του παρακολουθεί το τμήμα βυθού στο Κέντρο Ωχράς Κηλίδος, υπό τον Δρ. Δημ. Παναγιωτίδη και εμβαθύνει στην αντιμετώπιση των παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Τέλος, εκπαιδεύεται στην Ηλεκτροφυσιολογία της Όρασης στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναλαμβάνει τη λειτουργία του αντίστοιχου νεοσυσταθέντος τμήματος στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Το Σεπτέμβριο του 2009 αποκτά τον τίτλο της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Το Μάιο του ίδιου έτους αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Ophthalmology (FEBO), μετά από επιτυχή διαγωνισμό στο Παρίσι, συναγωνιζόμενος με Οφθαλμιάτρους από όλη την Ευρώπη. Για τη διάκριση αυτή του απονέμεται τιμητικός έπαινος από την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011 εργάστηκε ως επικουρικός επιμελητής στην Οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Επ. Καθηγήτριας κας Ε. Τσιρώνη. Υπήρξε υπεύθυνος του τμήματος Γλαυκώματος. Ανέλαβε την ευθύνη της διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων των βλεφάρων, του κόγχου και της δακρυϊκής συσκευής. Πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων καταρράκτη, βλεφαροπλαστικής και ασκορινοστομίας και ανέλαβε την εκπαίδευση των ειδικευομένων στη γενική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα και την οφθαλμοπλαστική. Εργάστηκε στο τμήμα βυθού και πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό LASER και ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων anti-VEGF φαρμάκων. Στη συνέχεια, από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2011 εργάζεται ως Clinical Fellow σε έμμισθη θέση στο τμήμα Γλαυκώματος του Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, υπό τον καθηγητή Keith Barton, όπου και εξειδικεύτηκε στην παθολογία και χειρουργική του γλαυκώματος, των ενηλίκων και των παίδων.

 

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ LASER ΜΥΩΠΙΑΣ

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια με κυριότερα τα:

 

  • Fellowship in advanced photorefractive surgery, Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο, Αθήνα 2005.
  • LASIK Course, Moorfields Eye Hospital, London 2011, όπου και εκπαιδεύτηκε στη χρήση του Femptosecond Laser.
  • Υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής και μετεκπαίδευση στον καταρράκτη και το Laser Μυωπίας, στην Ινδία στο Κέντρο Διαθλαστικής Χειρουργικής “SaiSuria NetraSeva” τον Αύγουστο του 2013.  

 

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Είναι υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2008, με αντικείμενο μελέτης «Η μελέτη των καρκινικών δεικτών στην παρακολούθηση των ενδοφθάλμιων και περιοφθάλμιων όγκων.» Από το 2015 είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

  • Μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας από το 2009.
  • Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου με άδεια ασκήσεως Οφθαλμολογικού επαγγέλματος στην επικράτεια της Μ. Βρετανίας από το 2009.
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ειδικών Αμφιβληστροειδούς (Euretina) από το 2012. 
  • Μέλος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδος από το 2013.
  • Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το 2013.
  • Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής από τον Αύγουστο του 2014.
  • Εκλεγμένος Γ. Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας από τον Οκτώβριο του 2014.