2231022200

BOTOX - ΥΑΛΟΥΡOΝΙΚΟ

Τι είναι το Botox

Η βοτουλινική τοξίνη (Botox) χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην οφθαλμολογία για την αντιμετώπιση του βλεφαρόσπασμου και του στραβισμού. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως για την εξομάλυνση των ρυτίδων του προσώπου. Συνηθέστερα εφαρμόζεται στις ρυτίδες του μετώπου, σε αυτές γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), και ανάμεσα στα φρύδια. Η θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ανόρθωση φρυδιού. Είναι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Λειτουργεί ακινητοποιώντας προσωρινά τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν. Οι φυσιολογικές εκφράσεις δεν επηρεάζονται.

 Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας εμφανίζονται μετά από 5 με 10 μέρες και διαρκούν έως και 4 μήνες. Η επανάληψη της θεραπείας σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτρέπει την επανεμφάνιση των ρυτίδων.

Είναι η θεραπεία με Botox επώδυνη;

Η θεραπεία με Botox είναι από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης. Πριν την ένεση ο γιατρός μπορεί να επιλέξει να μουδιάσει την περιοχή με κρύα επιθέματα ή αναισθητική κρέμα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Θα είμαι σε θέση να κάνω εκφράσεις προσώπου;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά, και το πρόσωπο δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό χωρίς να αλλάζουν ριζικά τα χαρακτηριστικά του. Η δραστηριότητα των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες και τις γραμμές μειώνεται προσωρινά, έτσι μπορείτε ακόμη να κάνετε εκφράσεις αλλά χωρίς τις ρυτίδες.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του Botox;

Οι παρενέργειες στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού είναι σπάνιες. Μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο δέρμα της περιοχής που έγιναν οι ενέσεις που διαρκεί μία με δύο ώρες. Ακόμη, μπορεί να προκληθεί ήπιος πονοκέφαλος που υποχωρεί μέσα σε 24-48 ώρες. Σπανιότερα, μπορεί να προκληθεί προσωρινή πτώση του άνω βλεφάρου η οποία είναι πλήρως αναστρέψιμη.

Τι θα συμβεί αν επιλέξω να μη συνεχίσω τις θεραπείες;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι πλήρως αναστρέψιμα και οι ρυτίδες σταδιακά θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν από αυτή.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
Εμφυτεύματα (Fillers) Υαλουρονικού Οξέως 


Τι είναι το υαλουρονικό.

Τα εμφυτεύματα (fillers) υαλουρονικού οξέως είναι ότι πιο σύγχρονο στην ελάχιστα επεμβατική αναζωογόνηση του προσώπου. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή, καθώς συνδυάζουν ευκολία στην έγχυση, καλά και αξιόπιστα αποτελέσματα και ασφαλές προφίλ Το φυσικό υαλουρονικό οξύ είναι ένα σάκχαρο του οργανισμού και ένα από τα κύρια συστατικά του δέρματος Έχει την ικανότητα να δεσμεύει το νερό και να δίνει σφριγηλότατα και όγκο. Με τη γήρανση χάνεται από τον οργανισμό και το δέρμα αφυδατώνεται και σχηματίζει ρυτίδες.

Πως χρησιμοποιείται στην αναζωογόνηση του προσώπου.

Το συνθετικό υαλουρονικό είναι μη ζωικής προέλευσης, παρασκευάζεται στο εργαστήριο και είναι ανάλογο αυτού του δέρματος. Μάλιστα η επεξεργασία του εξασφαλίζει αυξημένη διασύνδεση και έξτρα σταθερότητα με μακροχρόνια παραμονή στο σημείο της ένεσης. Ενίεται στις ρυτίδες, μέσα στο δέρμα με πολύ λεπτή βελόνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση μόνιμων γραμμών και ρυτίδων του προσώπου σε περιοχές όπως:

  • Ρινοχειλικές αύλακες
  • Στις γωνίες στου στόματος (γραμμές «μαριονέτας»)
  • Γραμμές «καπνιστού» των χειλιών
  • Για να δώσουν σχήμα και όγκο στα χείλη
  • Στο μεσόφρυο και το μέτωπο ιδίως μετά από μπότοξ

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιλεγμένους ασθενείς για τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια. όπου μπορούν να ανυψώσουν τα κάτω βλέφαρα, να καλύψουν τις σακούλες, να γεμίσουν αύλακες που εξαλείψουν σκιές γύρω από τα μάτια.

Χρειάζεται αναισθησία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια αναισθητική κρέμα που εφαρμόζεται λίγα λεπτά πριν από τη θεραπεία. Το ίδιο το σκεύασμα περιέχει αναισθητικό (ξυλοκαϊνη) για πιο άνετη εφαρμογή. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως γύρω από τα χείλη είναι απαραίτητα η τοπική αναισθησία τύπου οδοντιάτρου.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα με μία επίσκεψη, και διαρκούν σημαντικά περισσότερο από ότι το μπότοξ, από 6 μήνες μέχρι πάνω από ένα χρόνο ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Είναι βιοδιασπώμενο και απομακρύνεται φυσικά από τον οργανισμό. Η δράση του είναι άμεση με την προσθήκη όγκου, αλλά και έμμεση, δεσμεύοντας και συγκρατώντας νερό στην περιοχή. Κατά τη εφαρμογή μπορεί να συμβούν μικρές εκχυμώσεις αλλά η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης είναι σχεδόν μηδενική. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μακροχρόνιο αλλά όχι μόνιμο.